La Generalitat destinarà 6,5 milions per a combatre la bretxa salarial feminitzada en l’administració

El govern ha dissenyat un pla que preveu una pujada salarial per als llocs de treball feminitzats de baixa classificació

Bravo, a Alacant
Bravo, a Alacant / GVA

6,5 milions d'euros és el pressupost que dedicarà la Generalitat a reduir la bretxa salarial feminitzada en el sector públic. El govern ha dissenyat un pla que preveu una pujada salarial per als llocs de treball feminitzats de baixa classificació.

El programa és fruit de la negociació de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, amb els sindicats. L'objectiu d'aquesta acció és corregir les diferències salarials que existeixen en determinats cossos i escales on la presència de dones és majoritària i on els salaris estan per davall de la mitjana d'altres treballs de responsabilitat similar i formació, segons explica el govern.

"Aquest acord forma part del compromís del Consell per la igualtat real entre homes i dones i que ens permet reparar una injustícia que, per motius diferents, s'ha prolongat durant massa temps", ha afirmat Bravo.

El programa, que té una dotació en els pressupostos del 2022 de 6,5 milions d'euros, estarà vigent durant dos anys i afectarà quatre branques del sector públic valencià.

Així, el sector de l'administració general rebrà al voltant d'1,1 milions d'euros, mentre que Sanitat incrementarà aquesta xifra fins a 2,5 milions. Per al sector d'educació s'han consignat 2,1 milions i per a l'administració de justícia, 679.000 euros.

Per a la directora general de pressupostos, Eva Martínez, "aquest acord és un pas més que evidencia el compromís d'aquest govern amb els drets de les dones i la igualtat, en definitiva amb totes les treballadores públiques valencianes equiparant les seues retribucions a altres llocs de treball ocupats per homes en sectors i llocs considerats feminitzats".

També et pot interessar

stats