Campanya per a promoure la donació de sang a les zones turístiques

Està enfocada als joves amb l'objectiu que prenguen consciència i agafen el relleu

Campanya de donació de sang / À Punt NTC
06 de juliol 2021 - 18:15

La Conselleria de Sanitat ha iniciat una campanya per a promoure la donació a les zones turístiques. La campanya d'enguany està enfocada als joves amb l'objectiu que prenguen consciència i prenguen el relleu pel que fa a la donació i poder col·laborar a salvar vides.

Durant el període estival baixen les donacions de sang i per aquest estiu està previst que siguen necessàries més de 26.000 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries. Amb les vacances es trenca la rutina i baixen les donacions de sang, però les necessitats als hospitals són les mateixes.

Hi ha 220 punts de donació de sang a les zones turistiques de la Comunitat Valenciana. A l'estiu baixen les donacions de sang. Aquest estiu la previsió és que seran necessàries més de 26.000 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries.

En la web del Centre de Transfusió es poden trobar els punts de donació disponibles en tota la Comunitat. I també en els comptes de Facebook, Donants de Sang València, Donants de sang Castelló, Donants de Sang Alacant, Twitter, @GVAdonasang del CTCV i Instagram @gvadonasang.

Qui pot donar sang

Fa falta sang per a qualsevol cirurgia i també per als tractaments de càncer. Pot donar sang qualsevol persona sana, major d'edat i menor de 66 anys i que pese més de 50 kg.

Mabel Oritz de Salazar ha explicat a À Punt que cada donant "salva tres vides perquè la sang es divideix en tres parts -plaquetes, concentrats d'hematies i plasma- i cada part va a unes necessitats diferents".

També et pot interessar

stats