Sanitat habilita més de 200 punts de donació de sang en zones turístiques, platges i zones rurals

A l'estiu són necessàries més de 26.000 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries. L'objectiu és acostar la possibilitat de donar sang en qualsevol lloc de la Comunitat

Una persona donant a un punt habilitat per a extraccions
Una persona donant en un punt habilitat per a extraccions / À Punt NTC

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha posat a disposició de la ciutadania 220 punts de donació en enclavaments turístics. Amb l’objectiu d’oferir un millor servei a l'acostar la possibilitat de donar sang en qualsevol lloc de la Comunitat. 

L'any passat els hospitals van necessitar 26.589 unitats de sang per a atendre els pacients, i aquest estiu es preveuen xifres similars.

La directora del CTCV, Cristina Arbona recorda que es produeixen “ingressos a l'estiu i els pacients necessiten la solidaritat de les persones donants també en vacances” i ha traslladat “l'enorme agraïment a totes les persones donants”. 

L'any passat els hospitals van necessitar 26.589 unitats de sang per a atendre els pacients i aquest estiu es preveuen xifres similars

Les mesures de seguretat són exhaustives per a aconseguir un entorn segur en les donacions. El CTCV recorda que no s'ha d'acudir amb afeccions respiratòries o febre, si s'està en aïllament o ha estat amb una persona afectada per Covid-19 o si s'ha viatjat a un país de risc en l'últim mes. 

Pel que fa a la vacunació contra la Covid-19 es recomana que des de la data de la punxada hagen transcorregut, almenys, 24 hores i que no hi haja simptomatologia associada a aquesta.

El CTCV recorda que no s'ha d'acudir amb afeccions respiratòries o febre, si s'està en aïllament o ha estat amb una persona afectada per COVID19 o si s'ha viatjat a un país de risc en l'últim mes

En el web del Centre de Transfusió de la Generalitat es poden consultar els punts de donació disponibles en tota la Comunitat. I també des dels comptes de Facebook, Donants de Sang València, Donants de Sang Castelló, Donants de Sang Alacant, Twitter, @GVAdonasang del CTCV i Instagram @gvadonasang.

Durant el primer semestre d'enguany s'han obtingut en tota la Comunitat Valenciana 85.607 unitats de sang. Les xifres han permés l'equilibri, fins i tot en la tercera onada del coronavirus, i els hemoderivats han cobert puntualment les necessitats dels pacients de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats