Calp rebutja l’ampliació de la piscifactoria autoritzada pel Consell

L'autorització contempla l'ampliació de la piscifactoria en 45 gàbies flotants, multiplicant per sis la capacitat actual

Polèmica piscifactoria
Piscifactoria / À Punt NTC

L’Ajuntament de Calp (Marina Alta) ha convocat, aquest diumenge a les 12:00 hores, una nova concentració a la llotja del port pesquer per a rebutjar el projecte d’ampliació de la piscifactoria, autoritzat per la Generalitat.

El consistori ha presentat el recurs d'alçada contra la sentència que autoritza l'ampliació de la piscifactoria en 45 gàbies flotants, que multiplica per sis la capacitat actual i suposa una concessió de 550.000 m². "Continuarem oposant-nos-hi amb tots els mitjans que tenim al nostre abast" adverteix l’alcaldessa de Calp, Ana Sala.

El recurs d'alçada de l'Ajuntament considera que l'estudi d'impacte ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica no aporta alternatives viables, es resol fora de termini i no s'acredita l'existència d'un pla de participació pública, d'acord amb la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge.

Aquesta protesta se suma a una altra que va tindre lloc ara fa un any, el juny passat, que va comptar amb el suport de l’Associació d’Empresaris de Calp (Aemco) i la Confraria de Pescadors, que també han presentat al·legacions.

Actualment, hi ha 52 instal·lacions d'aqüicultura repartides pel litoral valencià.

També et pot interessar

stats