Calp es mobilitza contra l'ampliació de la piscifactoria

L'empresariat, professionals de la pesca i l’Ajuntament veuen perillar el seu model turístic i de negoci

Imatge aèria de la polèmica piscifactoria / À Punt NTC

El veïnat de Calp (Marina Alta) s’ha mobilitzat en contra de l’ampliació de la piscifactoria. Les instal·lacions passarien de les 12 gàbies de cria que té actualment a 45, amb una capacitat de producció màxima de 3.000 tones de peix. 

Des del Consell s’ha aprovat una declaració d'impacte ambiental que li permet atorgar la llicència definitiva, però tant l’Associació d’Empresaris de Calpe (Aemco), com la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament han presentat al·legacions per considerar que la infraestructura posa en perill el model turístic de la localitat, com explica Ana Sala, l’alcaldessa de Calpe. Des de l’oposició, Santos Pastor, portaveu PSPV-PSOE Calp, es mostra crític pel que considera una mesura poc contundent.

L'Associació d'Empresaris de Calp i la Confraria de Pescadors també han manifestat la seua preocupació per l’impacte en l’economia i el manteniment de les platges, a més de reclamar una ordenació del litoral per a indicar quines activitats es poden fer en cada espai. 

Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha 52 instal·lacions d'aqüicultura, que l'any passat van produir 18.339 tones de peix.

També et pot interessar

stats