Calp entrega la medalla d'or a l'agent de policia mort en un rescat per les pluges

Juan Manuel Policarpo perdia la vida l’octubre als 47 anys quan intentava rescatar un home atrapat dins d'un vehicle

La família de Policarpo, aquest dissabte després de l'homenatge a Calp
La família de Policarpo, aquest dissabte després de l'homenatge a Calp / Ajuntament de Calp

L'alcaldessa de Calp (Marina Alta), Ana Sala, ha fet lliurament aquest dissabte de la medalla d'or de la Vila de Calp a la vídua i als fills de l'agent de policia Juan Manuel Policarpo, mort el mes de setembre passat en acte de servei quan intentava rescatar un home atrapat al cotxe per l'aigua.

L'acte ha comptat amb l'assistència de nombrosos companys de la Policia Local i ha suposat la primera ocasió en què l'Ajuntament concedeix aquest distintiu, la màxima condecoració que atorga el consistori calpí. La concessió d'aquesta medalla es va acordar al ple del 10 d'octubre.

Durant l’acte, els dos fills de l'agent, Manuel i Carlos, i l’agent de la policia Bertomeu Berenguer, company i amic de Policarpo, han dedicat unes emotives paraules a l’agent desaparegut.

A l'acte han assistit també el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José Miguel Ángel; el comandant cap de la Guàrdia Civil de Calp, Jerónimo Pacheco; el tinent cap de lloc principal de la Guàrdia Civil, Juan Carlos Cobo; la cap de la Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació de Govern a Alacant, Joaquina Faç, així com membres de la corporació municipal, de la Policia Local i Protecció Civil de Calp i nombrosos veïns i veïnes del municipi.

També et pot interessar

stats