La calor avança dos mesos la collita de cogombres i carabassetes

Tot i que les altes temperatures beneficien cultius com la xufa, els canvis en els ritmes del camp generen incertesa en el sector

La calor avança la collita del cogombre i la carabasseta / À Punt NTC

La calor inusual que ens ha colpejat aquest mes d'abril ha afectat els ritmes de les collites. El procés s'ha avançat fins a dos mesos en productes com les carabassetes o els cogombres i també la xufa s'està produint a un ritme més ràpid del que és usual.

A l’Horta Nord ens conten que la carabasseta i el cogombre, que es beneficien de la calor, estan ja a ple rendiment. Xavi Luján, agricultor, afirma que mai li havia passat res paregut: “Estem en abril i estem traient màximes produccions”. Però aquest avançament també genera incertesa. “No sé si açò a mitjà termini o de cara a juny i juliol ho patirem”, afegeix Luján.

Aquesta calor també beneficia un altre dels conreus més característics a casa nostra: la xufa. “La temperatura és el millor que li pot passar a la xufa”, afirma l’agricultor Eduardo Vicent. “Si fa calor, ella creix”, puntualitza. La calor, no obstant això, ha vingut acompanyada de sequera i ha calgut regar-les quan, normalment, amb les pluges de la primavera n'hi ha prou.

També et pot interessar

stats