La calor no ens abandona

Jornada molt semblant a la de dilluns, amb temperatures que podrien arribar als 40 graus en zones de l’interior

CALOR PERSISTENT
Continuen les altes temperatures en tot el territori, en la quarta onada de calor de l'estiu / À Punt

L'onada de calor sembla no donar treva; almenys, de moment. La jornada de dimarts serà molt similar a la del dia anterior i les altes temperatures continuaran sent la tònica.

Hui tindrem un ambient calorós i bascós al llarg de tota la jornada, amb mínimes que no baixaran dels 23-26 graus i que fins i tot podrien arribar fins als 27 graus en zones costaneres.

A hores d’ara, hi ha actius avisos de nivell groc a les comarques litorals i prelitorals de Castelló i València, on podrien superar-se els 36 graus. A l’interior de València i Alacant, tindrem màximes entre 38 i 40 graus.

Risc alt i mitjà per altes temperatures i nits tòrrides

La Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta per altes temperatures: nivell roig (alt) en municipis de set comarques (l'Horta Nord, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, els Serrans, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i la Costera) i taronja (mitjà) en municipis de 25 comarques, la majoria a la província de València.

Pel que fa a la nit, s’esperen també temperatures superiors als 20 graus (nit tropical) en pràcticament tot el territori, especialment a la costa, i temperatures de més de 25 graus (nit equatorial) a les ciutats de Castelló i València i en altres poblacions, com ara Benicàssim, Orpesa, Onda, Cabanes, Xèrica, Sagunt, Tous, Altea, Calp, Benidorm, la Vila Joiosa, el Campello, Xixona o Torrevella.

Canvi de tendència el cap de setmana

Aquest mes d'agost se situarà entre els mesos d'agost més càlids, amb una temperatura mitjana diària que ha estat per damunt de la mitjana de 30 anys quasi tots els dies del mes.

En definitiva, ens espera una jornada de ple estiu i la calor aclaparant continuarà acompanyant-nos durant els pròxims dies, com a mínim fins al cap de setmana, moment en què arriba un canvi de tendència.

A partir de dissabte a última hora i sobretot de diumenge i dilluns, els mapes indiquen un canvi d’oratge que portarà una baixada de temperatures generalitzada en tota la Península i inestabilitat, ruixats i tempestes al Mediterrani.

També et pot interessar

stats