Cafés de vint minuts: així combat la inflació l’hoteleria

Amb la pujada dels preus, els bars i cafeteries comencen a cronometrar el temps de les consumicions perquè el negoci isca rendible, una mesura que divideix la clientela

Polèmica pel temps límit a les terrasses / À Punt NTC

Fer rendible el negoci s’està convertint en un desafiament per al sector hostaler. Els canvis dels hàbits de consum després de la pandèmia i la inflació, amb la pujada dels preus, els està complicant arribar a final de mes. 

Per això, en alguns establiments de València estan aplicant una mesura que ja fan a ciutats com Madrid, Barcelona o Bilbao: cronometrar el temps de consumició. La clientela tindrà, per exemple, vint minuts per a fer-se un café i 25 per a una cervesa o un refresc. Volen evitar així que els consumidors es passen hores a la terrassa havent pagat sols una consumició, i propiciar la circulació de la gent a les taules.

Segons la Federació d'Hoteleria de la Comunitat Valenciana, aquesta mesura és totalment legal si s’informa per escrit als clients abans. De moment, la iniciativa divideix la societat, ja que, encara que entenen que els establiments ho fan per a poder traure un benefici que els permeta pagar les factures, no volen consumir amb presses i restriccions.

També et pot interessar

stats