Cadena humana per a protegir la platja d'Almardà, a Sagunt
Centenars de veïns i visitants demanen a Costes i l'Ajuntament que recupere l'estat original de la platja d'arena i lleve les pedres.
Centenars de veïns i visitants de la platja d'Almardà, a Sagunt (Camp de Morvedre), han anat hui a vora mar a protestar per la degradació que pateix des de fa dècades. Els veïns han fet una cadena humana en la línia de costa per a demanar a Costes i l'Ajuntament de Sagunt una "solució definitiva" a la regressió de la costa en aquesta zona del termini municipal i "recuperar l'estat original de les platges d'arena". L'acció reivindicativa l'ha convocada l'Associació de Veïns de les Platges d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa.
Prop de 4.000 persones viuen en aquesta zona de platja durant l'hivern, però a l'estiu arriben a 16.000. La cadena humana que han fet és per a protestar per la degradació de la platja d'Almardà. A més, demanen que els tècnics de Costes hi busquen solucions. "En pocs anys no podrem passejar per ací, degut a les pedres, ni prendre el bany per la profunditat i els corrents", han assegurat els participants de la cadena humana.
Els veïns i veïnes se senten discriminats respecte als veïns de platges que fiten pel nord, on diuen que sí que estan fent treballs de recuperació. "S'ha preparat un projecte per a fer huit espigons a la zona nord d'aquesta platja, a la zona de la Llosa i Almenara, i resulta que no han preparat cap projecte per a protegir aquesta zona de platja", ha assegurat Elvira Serrano, de l'Associació de Veïns d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa, de Sagunt.
Segons els convocants, "l'estat actual de la platja no és conseqüència d'una acció de la naturalesa sinó de la intervenció de l'home" i atribueixen l'estat de les platges a l'ampliació del port de Borriana i els espigons en la costa sud de Castelló, que "han fet que aquestes platges, que eren bàsicament d'arena, es convertisquen en un pedregar".