El cadell d'os sobreviu a la baralla viral a les muntanyes de Castella i Lleó

La Conselleria de Medi Ambient ha confirmat que es troba amb la mare ferida, segons han registrat en vídeo

Imatges del cadell d'os en la cova, cedides per la fundació Oso Pardo de Castella i Lleó / À Punt NTC

Els tècnics de la Junta i de la Fundació Patrimoni Natural de Castella i Lleó han confirmat que el cadell d’os bru que va fugir quan la mare es barallava amb un mascle a la muntanya palentina continua viu, amagat en un cau d’ossos. També han pogut confirmar que l'ossa adulta està viva, encara que no se saben l'abast de les lesions, ja que durant la baralla es va espenyar des de metres.

Els tècnics monitoren la cova des de dilluns passat amb cambres endoscòpiques i perxes que han permés enregistrar imatges del cadell en bones condicions, com a comunicat la fundació Oso Pardo a través de les seues xarxes socials.

Des de la Conselleria de Medi Ambient de Castella i Lleó han assegurat que “la prioritat és continuar aportant alimentació de suport, tant a l'ossa com al cadell, i intentar comprovar l'abast de les lesions de l'ossa per a valorar la seua viabilitat, o si, per contra, el cadell d'os haguera de ser capturat per a aconseguir la seua supervivència i portar-lo a instal·lacions especialitzades fins que aconseguisca el pes i edat adequades”.

Aquest protocol ja es va aplicar amb èxit en els anys 2019 i 2020 amb els cadells d'os Saba i Éndriga, que, després del seu pas per les instal·lacions d'aclimatació en condicions de semillibertat que la Junta té a la finca de Valsemana (Lleó), van poder ser reintroduïts amb èxit en la Serralada Cantàbrica.

També et pot interessar

stats