El cable submarí de dades d'Alacant costarà 32 milions i estarà operatiu el 2025

El president Ximo Puig afirma que la instal·lació convertirà la ciutat en “far de la innovació”

El cable d'alta capacitat per a la transmissió de dades que s'instal·larà al port d'Alacant estarà operatiu el 2025
El cable d'alta capacitat per a la transmissió de dades que s'instal·larà al port d'Alacant estarà operatiu el 2025

Un cable submarí de dades d'alta capacitat al port d'Alacant tindrà una inversió de 32 milions d'euros i estarà operatiu el 2025. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimarts durant la presentació del pla de transformació digital de la Comunitat Valenciana a la capital alacantina.

El president ha avançat, a més, que el Consell treballa en una llei per a protegir l'"or del segle XXI", el trànsit de dades, que "no ha de ser deixat als nous pirates d'aquest segle" i ha de ser "ben custodiat".

El cap del Consell ha afegit que el cable submarí l'executarà una empresa "100% de la Comunitat Valenciana", València Port Connect. Puig ha remarcat que aquest cable "obert" permetrà a qualsevol empresa connectar-se a aquesta xarxa de dades d'alta capacitat.

En aquest sentit, ha indicat que la implantació d’aquest cable és un "projecte tractor", amb el qual s’espera atraure empreses i grans corporacions que necessiten manejar un "volum immens de dades" a la capital alacantina, el "far de la innovació" de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats