Cabanes rep l'informe negatiu de la Generalitat per a la planta solar

Tant l'Ajuntament com la plataforma Per un Cabanes viu, confien que, a pesar que l'informe no és vinculant, "s'ha de tindre en compte per a les decisions que puguen paralitzar la planta solar"

Protesta a Castelló el passat de maig contra les plantes fotovoltaiques planejades a la província
Protesta a Castelló de la Plana el mes de maig contra les plantes fotovoltaiques planejades a la província / À Punt NTC

L'Ajuntament de Cabanes (Plana Alta) ha informat que el projecte d'instal·lació de la planta fotovoltaica Valentia Edetanotum FV1 en els termes de Cabanes i Vilafamés (Plana Alta) i la seua línia d'evacuació fins a la Benadressa presenta afeccions “de caràcter rellevant”, segons els criteris de la Direcció General de Política Territorial i Paisatge.

Aquest informe s'analitza des de Cabanes com un “nou impuls per a frenar la hipotètica construcció d'una planta que se situaria en terrenys amb perill important d'inundacions i que afectaria quasi 800 parcel·les del municipi i més de 450 de Vilafamés”.

Tant l'Ajuntament de Cabanes com la plataforma Per un Cabanes Viu entenen i confien que, a pesar que l'informe no és vinculant, “s'ha de tindre en compte per a les pròximes decisions que finalment puguen paralitzar la planta solar”.

L'estudi també analitza els tipus de sòl que la planta fotovoltaica vol utilitzar i diu que “pot posar en perill la recàrrega dels aqüífers i els recursos hídrics subterranis”.

Sobre el plantejament de la línia d'evacuació, l'informe planteja el soterrament parcial i usar el corredor creat per la CV-10.

També et pot interessar

stats