El Caba Nyam!: un gelat per a retre homenatge al Cabanyal

És una iniciativa del Festival Cabanyal Íntim, està inspirat en la Casa dels Bous, fa gust de taronja i és obra de l'artista Miguel Hache

IMG 20240424 WA0037
El Caba Nyam! / Miguel Hache

Naix Caba Nyam!, un gelat de taronja que homenatja el barri del Cabanyal de València i denuncia l'agressiva gentrificació que pateix. És obra de l'artista plàstic i il·lustrador Miguel Hache, que ha sorprés amb esta proposta que convida a reflexionar amb motiu de la celebració de la dotzena edició del Festival Cabanyal Íntim. Es podrà degustar els dies 18 i 19 de maig, amb prèvia reserva a través del web cabanyalintim.com.

El gelat està inspirat en l'emblemàtica Casa dels Bous, situada en el número 37 del carrer Mediterrani del barri mariner, històric edifici on els pescadors guardaven els bous i que ha ressorgit fa poc per a albergar una de les tres seus del Museu del Mar. Es tracta, per tant, d'un pol carregat de simbolisme: “Gelat s'ha quedat el barri, menjat mos a mos pels efectes de la turistificació, la depredació ambiental i l'elitització residencial”, explica Hache.

“A tots ens encanta disfrutar d'un vermut a les assolellades terrasses del Cabanyal, però al seu voltant es transforma l'habitatge tradicional en pisos de lloguer per a habitants nòmades, apugen els preus i consumeixen tota la vida del veïnat”, afirma l'artista. Reflexions que casen amb l'objectiu d'esta nova edició de Cabanyal Íntim, que torna als orígens entre els dies 16 i 19 de maig i vol ser reflex del barri, en clau de “renaixement” i compromís amb l'evolució i futur.

Qui desitge degustar l'exclusiu Caba Nyam! tindrà oportunitat de fer-ho a les 13:00 hores de dissabte i diumenge 18 i 19 de maig. Les entrades es poden adquirir de bestreta fins al mateix diumenge 19 a les 12:00 hores. També de manera presencial eixos dos dies, a Espai Meraki (C/ del Progrés, 23, València).

També et pot interessar

stats