Bustinduy anuncia un reial decret per a garantir una alimentació saludable en hospitals i residències de majors

Establirà criteris mínims de qualitat nutricional i sostenibilitat, i recomanacions dietètiques saludables

Safata amb menjar d''un hospital, en una imatge d'arxiu
Safata amb menjar d'un hospital, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

El Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 ha anunciat este dijous que, juntament amb el Ministeri de Sanitat, regularà els menjars que se serveixen en hospitals i en residències de majors.

Segons ha explicat este dijous el ministre Pablo Bustinduy, l'objectiu és garantir per llei que en estos centres s'oferisca una alimentació saludable i nutritiva, seguint la línia del reial decret aprovat fa un mes en el Consell de Ministres per a regular els menjars en centres educatius, establint unes freqüències mínimes en els menjadors escolars per a assegurar el consum de verdures, fruites i peixos, així com limitar les fritades, els plats precuinats, els aliments processats i els productes ensucrats.

El nou reial decret desenvoluparà les previsions contingudes en la llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, i establirà criteris mínims de qualitat nutricional i de sostenibilitat que orienten la contractació, adquisició i oferta d'aliments i begudes en serveis d'alimentació d'hospitals i residències. Centres d'especial rellevància per l'atenció que ofereixen a persones dependents o amb necessitats especials i la necessitat que l'alimentació es base en les recomanacions dietètiques sobre alimentació saludable i sostenible, per a tots els grups d'edat i ajustant-se als diferents contextos pertinents.

Esta nova normativa respon a les nombroses denúncies i propostes de millora expressades tant per part de la ciutadania i entitats socials com dels mateixos col·lectius professionals sobre la necessitat de millorar l'alimentació en hospitals i residències.

També et pot interessar

stats