Busquen les persones responsables de sostraure i matar mitja dotzena de gats a Riba-roja de Túria

Els animals morts els han trobat prop d’on els van sostraure amb signes d’haver-los matat amb violència i en estat de descomposició

Maten brutalment mitja dotzena de gats domèstics a Riba-roja en un estrany ritual / À Punt NTC

El misteri envolta la desaparició i mort violenta de vora mitja dotzena de gats domèstics a la urbanització Mas de Traver de Riba-Roja de Túria. Els animals van ser furtats, mutilats, matats amb brutalitat i abandonats en estat de descomposició a la mateixa zona unes setmanes després de desaparéixer.

À Punt NTC ha parlat amb dues de les propietàries dels animals morts, Lídia i Rosa, que expliquen com els cossos dels gats han aparegut en estat de descomposició setmanes després de sostraure'ls i amb signes d’haver estat morts a pedrades. “No han mort ací, han retingut els cossos podrint-se i després els han dut ací”, conten aquestes dues veïnes que pensen que el més estrany no és tant el fet que els maten sinó que guarden els guarden morts per a dur-los, a poc a poc, de nou al lloc on els van sostraure. “Fa calfreds”, asseguren. 

Tant els propietaris com les autoritats demanen la col·laboració ciutadana per tal d'atrapar la persona o persones responsables.

Les autoritats municipals ja estan fent les diligències oportunes per tal d'atrapar la persona o persones responsables, encara que demanen la col·laboració ciutadana. A més, el regidor de Benestar Animal del municipi, José Luis López, recorda que ara les agressions a animals ja entren en el Codi Penal, i que les persones que han mort els gats s’enfronten a penes que poden arribar a díhuit mesos de presó o a díhuit euros de multa. 

També et pot interessar

stats