Busquen el marit d'una jove morta d'un colp al cap a Utrera, Sevilla

Ni la víctima ni el sospitós figuraven en el sistema VioGen i tampoc hi havia denúncies prèvies en la parella

Un agent de Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu
Un agent de Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

Possible nou crim masclista. La Guàrdia Civil busca la parella d'una dona de 22 anys que ha aparegut aquest dilluns morta a sa casa, en el municipi sevillà d'Utrera, amb un "colp fort" al cap. "Totes les hipòtesis estan obertes", han confirmat a Europa Press fonts municipals. També que es tracte d'un altre cas de violència de gènere mortal, que se sumaria als set ja confirmats en juliol.

Fonts de la Guàrdia Civil citades per Efe apunten que el cos sense vida de la xica s'ha trobat cap a les cinc de la matinada en un domicili del carrer Cristo de los Afligidos d'Utrera i presentava una contusió forta al cap. Ha sigut la germana de la víctima qui ha fet la tràgica troballa i ha avisat a les forces de seguretat.

Ni la jove ni el marit, al qual busquen les autoritats policials, estaven inclosos en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere, conegut com a VioGen, ni tenien antecedents en els serveis socials per presumptes maltractaments.

Espanya viu amb preocupació un repunt dels crims masclistes a l'estiu. El Ministeri d'Igualtat ha convocat aquest dimarts el comité de crisi amb els últims casos confirmats damunt la taula. Només en el mes de juliol set dones han sigut assassinades a mans de les parelles o exparelles, després d'haver-se confirmat oficialment que l'ocorregut diumenge a Barcelona és un crim masclista. En el que va de 2023, són 31 les assassinades, i si les autoritats confirmen també el cas de Sevilla, la xifra augmenta a 32.

També et pot interessar

stats