Es busquen lampistes, soldadors i fusters: els sector industrials asseguren que no troben professionals qualificats

Els empresaris assenyalen que la falta de mà d’obra ha condicionat el creixement econòmic

Els sectors industrials necessiten mà d'obra qualificada, ja que asseguren que falta personal amb formació / À Punt NTC

Els sectors industrials valencians han denunciat que la falta de mà d'obra qualificada ha condicionat el creixement econòmic, no troben professionals. En un mercat on quatre de cada deu ofertes de treball requerixen formació professional, les empreses han assenyalat que fan falta lampistes, soldadors i fusters, entre molts altres.

La taxa de desocupació en la formació professional és només del 7%, però hi ha poca presència juvenil i una gran escletxa entre homes i dones. Per a atraure a nous treballadors, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) ha organitzat cursos de formació orientats a les professions demandades, amb els coneixements específics que busquen les empreses. 

Marisol Ferrer, directora del  Centre de Formació Labora a Alacant, ha explicat que vora dos centenars de persones passen anualment per aquest centre, “on es connecta formació i realitat del mercat”. Per a Alberto Martí, formador de Labora, la seua tasca és fonamental, ja que “les empreses necessiten gent formada i preparada per entrar a treballar”. L’alumnat realitza pràctiques empresarials i després pot accedir a un contracte laboral.

També et pot interessar

stats