Busquen ADN de les xiquetes d'Alcàsser en el cotxe de Miquel Ricart 29 anys després del triple assassinat

La investigació continua oberta i busca reforçar l'acusació contra Antonio Anglés, l'altre autor material, sobre qui pesa una orde de crida i cerca per la Interpol

Un agent de la Guàrdia Civil en la caserna d'Almussafes
Un agent de la Guàrdia Civil en la caserna d'Almussafes / À Punt NTC

Les persquisicions sobre el triple crim d'Alcàsser tornen a activar-se 29 anys després de l'assassinat de les xiquetes. Seguint ordes del jutjat d'Alzira que instrueix el cas, la Guàrdia Civil ha tornat a inspeccionar els vehicles de Miquel Ricart i Antonio Anglés —declarats culpables del crim— per a buscar rastres d'ADN de les víctimes: Míriam, Toñi i Desiré. Les tres, menors d'edat, foren presumptament raptades i després assassinades el 13 de novembre de 1992 en un parteratge muntanyós de Tous. 

Equipats amb granotes, diversos agents de l'Equip Central d'Inspeccions Oculars (ECIO) de la Guàrdia Civil han escorcollat els cotxes —un Opel Corsa i un Seat Ronda— amb noves tècniques i materials reactius, en la caserna d'Almussafes. L'objectiu és trobar sang i altres restes biològiques de les xiquetes. Aquest grup especialitzat en criminalística és considerat l'elit dels policies científics. 

L'anàlisi inicial que es va dur a terme en els dos cotxes va identificar 165 pèls, però només es va poder extraure l'ADN de set, que corresponien a Miquel Ricart, que actualment compleix condemna en presó. També es va trobar ADN de Roberto Anglés, un dels germans de l'altre autor material que mai va ser inculpat, ja que la Guàrdia Civil va descartar la seua participació en els fets. 

L'Opel Corsa de Ricart és una de les peces clau de la investigació, que considera que les xiquetes d'Alcàsser van ser traslladades en aquest turisme a la caseta de la Romana on van ser assassinades. 

La investigació continua oberta amb l'objectiu d'assegurar l'acusació contra Antonio Anglés i poder jutjar-lo en el que se'l localitze amb vida abans que prescriga el triple crim. Actualment, continua en crida i cerca per la Interpol.

També et pot interessar

stats