Brussel·les proposa un únic carregador universal per a dispositius electrònics

El carregador USB-C harmonitzarà el seu ús en telèfons, tauletes, càmeres, auriculars i videoconsoles, en una mesura que busca també reduir els residus electrònics

Brussel·les proposa un únic carregador universal per a dispositius electrònics

La Comissió Europea (CE) ha proposat aquest dijous un únic carregador universal de tipus USB-C perquè s'harmonitze el seu ús en telèfons mòbils, tauletes, càmeres digitals, auriculars i videoconsoles, en una mesura que busca també reduir els residus electrònics. Vol que els consumidors puguen decidir si volen adquirir o no un nou carregador cada vegada que es compren un nou dispositiu, per a evitar acumular 11.000 tones a l'any de residus electrònics.

Brussel·les porta des de 2009 impulsant aquesta mesura i un acord voluntari amb els principals fabricants de dispositius mòbils va permetre aquest any reduir de 30 a 3 els carregadors existents en el mercat: l'USB 2.0 Micro B, l'USB-C i el Lightning, exclusiu d'Apple. Aquest pacte, no obstant això, va expirar en 2014 i des de llavors no s'ha aconseguit l'objectiu de tindre un únic carregador universal.

"Els consumidors europeus s'han sentit frustrats durant bastant temps per l'acumulació de carregadors incompatibles en els seus calaixos. Ara ha arribat el moment de prendre mesures legislatives per a un carregador comú", ha dit la vicepresidenta de la Comissió Europea responsable de la cartera digital, Margrethe Vestager.

"Aquest és un pas important per a augmentar la comoditat i reduir el desaprofitament" Thierry Breton - Comissari de Mercat Interior

La proposta hauran d'aprovar-la ara tant el Parlament Europeu com el Consell de la UE –la institució que representa els països– i si donen el vistiplau, hi haurà un període de transició de dos anys perquè tant els consumidors com la indústria puguen adaptar-se als nous requisits.

La Comissió Europea ha deixat fora de la proposta productes com ara ordinadors portàtils, rellotges intel·ligents o els dispositius que mesuren l'activitat física per raons tècniques com la seua grandària i tampoc va regular els requisits que han de complir els carregadors sense cables dels dispositius mòbils.

També et pot interessar

stats