Brussel·les investigarà si el Pla Local de Residus d'Alacant incompleix la normativa

La Coordinadora Alacant Net ha mostrat la seua satisfacció pel suport a la seua iniciativa 

Imatge de la denúncia de la coordinadora Alacant Net / À Punt NTC

La comissió de medi ambient del Parlament Europeu investigarà si el Pla Local de Residus d'Alacant incompleix la normativa autonòmica, estatal i europea que regula aquesta matèria. Aquest dijous ho ha aprovat el comité de peticions del Parlament després d'escoltar el representant d'Alacant Net i de veure, bocabadats, l'informe gràfic remés per l'associació. 

Només el Partit Popular Europeu s'ha oposat a la seua tramitació. “Hi ha una justificació completa de les mesures. Per a aconseguir els propòsits, demane que aquesta petició es tanque”, ha manifestat el parlamentari europeu del PPE, José Manuel García-Margallo. 

L'Ajuntament d'Alacant diu que el Pla de Residus s'ajusta a la legalitat i que estan a disposició del Parlament Europeu. Des de l'oposició donen suport a la iniciativa ciutadana i afirmen que el pla no s'està aplicant. “És una ciutat que no recicla, que no té infraestructures necessàries com els ecoparcs”, ha assegurat la portaveu del PSPV al consistori, Ana Barceló. 

La Coordinadora Alacant Net ha mostrat la seua satisfacció pel suport a la seua iniciativa i destaquen les mancances del pla. “Si no es fa una recollida selectiva correcta, és impossible reciclar, ni amb els sistemes més sofisticats”, ha sentenciat Paloma Valverde, secretària d’organització de l'associació, que s'ha posat a disposició dels parlamentaris europeus per a mostrar-los la situació real de la ciutat.

També et pot interessar

stats