Un col·lectiu ciutadà entrega residus orgànics a l’Ajuntament en protesta per la brutícia d'Alacant

Alacant Net denuncia l’abandonament per part del consistori dels onze punts de compostatge que es van crear a la ciutat i que permeten recuperar vora cent quilos de residus orgànics

Una mostra de compost que han deixat damunt la taula del ple de l'Ajuntament d'Alacant per a protestar per la brutícia. / À Punt NTC

Una mostra de compost sobre la taula de l’alcalde. És la manera de protestar que han trobat els membres de la Coordinadora Alacant Net, que denuncia l’abandonament dels punts de compostatge comunitari que hi ha a la ciutat. 

Dels onze punts de compostatge que es van instal·lar a Alacant l’any 2018 només en queden dos i, a més, es troben en una situació pèssima. L’herba hi ha crescut i els contenidors de compost fa molt de temps que estan buits. En altres nou punts ha succeït el mateix. Els dos que encara funcionen ho fan gràcies al treball dels veïns, que asseguren que l’Ajuntament d’Alacant se n’ha desentés. 

Demanen que l'Ajuntament se'n faça càrrec

Un punt de compostatge com els que es van instal·lar pot recuperar al voltant de cent quilos de residus orgànics que deixen d’anar directament als abocadors. A més, el compost es pot reutilitzar com a adob per a parcs i jardins. 

Amb l'acte simbòlic de deixar una caixeta de compost als escons tant de l’alcalde com de la resta de regidors de la corporació municipal, la coordinadora ha volgut cridar l’atenció sobre la seua situació i demanar al consistori que es faça càrrec del manteniment dels punts de compostatge i que els abastisca d’aigua i de la matèria seca que necessiten per a funcionar. 

També et pot interessar

stats