Brussel·les insta Espanya a complir la normativa sobre tractament d'aigües residuals

És el pas previ abans de dur el cas al Tribunal de Justícia de la UE per no complir la normativa comunitària.

Comité de les Regions de la Unió Europea | Zacarías García (EFE)
Comité de les Regions de la Unió Europea | Zacarías García (EFE)

La Comissió Europea li ha donat un ultimàtum de dos mesos a Espanya per a complir la legislació europea sobre el tractament de les aigües residuals urbanes i així protegir la població contra la contaminació d'aquests líquids.

Brussel·les li ha enviat a Madrid un dictamen, el pas previ abans d'enviar un país al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), per no respectar els requisits de la directiva sobre aquesta matèria.

La CE ha explicat que els estats membres han d'establir un tractament secundari de tots els abocaments procedents d'aglomeracions urbanes de més de 2.000 habitants, i un tractament més avançat per a les aglomeracions urbanes de més de 10.000 en zones "sensibles designades". A vegades, es requereix un tractament addicional, el terciari, per a protegir els medis aquàtics sensibles, que pot consistir en la desinfecció del líquid sotmesos a tractament per a protegir les aigües de bany o les aigües per a cria de mol·luscs.

Les investigacions de la CE han mostrat un incompliment generalitzat de les obligacions de la legislació principalment en grans aglomeracions espanyoles. En concret, 133 aglomeracions urbanes aboquen en zones no adequades o en zones sensibles.

També et pot interessar

stats