Brussel·les expedienta Meta per incomplir les normes en la protecció de menors

La Comissió Europea considera que Facebook i Instagram poden tindre efectes negatius en els usuaris més joves

La Comissió Europea assenyala Instagram i Facebook pels efectes negatius que puguen tindre en els menors
Meta és la companyia darrere d'Instagram i Facebook / Melnikov Dmitriy (Shutterstock)

La Comissió Europea ha anunciat este dijous l'inici d'un expedient sancionador contra Meta per no haver pres les mesures necessàries per a protegir els usuaris menors d'edat d'Instagram i Facebook, tal com li exigeix la nova Llei Europea de Serveis Digitals. "Ens preocupa que Facebook i Instagram puguen estimular comportaments addictius i que els mètodes de verificació de l'edat que Meta ha implantat en els seus serveis no siguen adequats", ha fet públic la vicepresidenta comunitària de Competència, Margrethe Vestager.

L'expedient sancionador aborda tres àrees. La primera és l'obligació de la companyia de prendre decisions per a avaluar i mitigar els riscos que plantegen les interfícies de les dos plataformes assenyalades, les quals podrien estar aprofitant la inexperiència i vulnerabilitat del públic més jove per a fomentar comportaments addictius. La segona qüestió és el compliment dels requisits de la llei per tal d'impedir que els menors accedisquen als continguts inadequats, en particular l'efectivitat de les seues ferramentes per a verificar l'edat de l'usuari i garantir que els controls són "raonables, proporcionals i eficaços".

Finalment, el tercer element que motiva l'expedient de Brussel·les té a veure amb les obligacions que imposa la UE a les grans plataformes perquè establisquen mesures adequades i proporcionades que garantisquen l'alt nivell de privacitat, seguretat i protecció dels menors. En especial, la norma indaga en la configuració de privacitat per defecte per als menors com a part del disseny i el funcionament dels seus sistemes de recomanació.

També et pot interessar

stats