Brussel·les expedienta Espanya per incomplir les normes europees en seguretat ferroviària

Argumenta deficiències en investigació d'accidents i en les tècniques de supervisió de l'organisme encarregat de la matèria.

Brussel·les expedienta Espanya per incomplir les normes europees en seguretat ferroviària | EP
Brussel·les expedienta Espanya per incomplir les normes europees en seguretat ferroviària | EP

La Comissió Europea ha obert un expedient sancionador contra Espanya en considerar que els seus procediments de control de la seguretat ferroviària "no compleixen els requisits" que exigeix la normativa comunitària.

En un comunicat Brussel·les informa de dos infraccions. Per una banda, veu "deficiències" en la forma en què la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris (CIAF) "analitza i investiga els accidents i incidents. I per l’altra, també troba problemes en "les tècniques de supervisió" per part de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF).

La UE ha informat el govern espanyol de l'obertura de l'expedient i li ha donat un termini de dos mesos perquè n’aclarisca la situació i oferisca dades clares de les mesures correctives que haja posat en marxa.

Si els serveis comunitaris no donaren per bones les explicacions d'Espanya, podrien passar a la segona fase de l'expedient, un dictamen motivat que dona dos mesos més a l'Estat membre per a corregir el problema, període a partir del qual la Comissió podria elevar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE).

També et pot interessar

stats