Brussel·les demana a Espanya reforçar el sistema sanitari

La Comissió Europea diu que la pandèmia de la Covid-19 ha revelat "problemes estructurals" en la sanitat espanyola.

Brussel·les demana a Espanya reforçar el sistema sanitari
Brussel·les demana a Espanya reforçar el sistema sanitari

La Comissió Europea ha recomanat a Espanya millorar la "capacitat i solidesa" del sistema sanitari després que la pandèmia de Covid-19 haja revelat "problemes estructurals" derivats de la falta d'inversions en infraestructures i de "defectes en la contractació i condicions laborals dels treballadors".

En l'informe anual sobre recomanacions econòmiques sobre Espanya de l'executiu comunitari, es destaca que el sistema sanitari espanyol ha tingut "bons resultats a pesar del baix nivell d'inversions" en comparació amb la resta de socis. El text també apunta a les "disparitats regionals" en relació amb la despesa, recursos físics i personal, així com al fet que la coordinació entre els diferents estaments de govern "no és sempre efectiva".

En conseqüència, Brussel·les creu que les "accions immediates" per part de les autoritats espanyoles han de centrar-se a "enfortir les capacitats" per a millorar les infraestructures, les condicions laborals i la disponibilitat de productes "crítics" amb l'objectiu de "salvar vides".

En particular, els serveis europeus posen el focus en les persones amb discapacitat i els ancians que viuen en residències, dos grups "especialment exposats" durant la pandèmia. A més, adverteix que l'accés a cures mèdiques i socials, inclosos els serveis de cura intensiva, necessiten ser garantits.

D'altra banda, la Comissió Europea recomanatambé al govern espanyol millorar la cobertura i el disseny dels esquemes estatals de rendes mínimes i el suport a les famílies.

També et pot interessar

stats