Dos brots deixen més de 80 contagiats a la presó de Picassent

El nombre de reclusos afectats podria ser molt més gran perquè 120 més encara esperen fer-se la PCR

La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu
La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Més de 80 reclusos del centre penitenciari de Picassent han donat positiu per coronavirus en un parell de brots que afecten els mòduls 9 i 14.

El primer es va iniciar fa dues setmanes i va tindre l'origen en el mòdul 14 de la Unitat de Preventius amb 14 casos confirmats a hores d'ara. El segon dels brots s'ha confirmat aquesta mateixa setmana i es va iniciar en el mòdul 9 de la Unitat de Compliment amb, ara com ara, 69 casos positius. Tots els reclusos d'aquests mòduls estaven vacunats amb Janssen i fins i tot algun dels contagiats ja havien passat la malaltia amb anterioritat.

A més dels interns que han donat ja positiu en el centre, estan pendents de fer-se proves PCR interns allotjats en el mòdul 8 de la Unitat de Compliment (que alberga 122 interns). Aquestes proves es duran a terme els pròxims dies, i no s'han pogut fer abans per la saturació dels serveis sanitaris. Aquest últim mòdul acull interns d'una certa conflictivitat i és un dels que té un menor percentatge de vacunació de tot el centre (entorn del 80%).

Fins al moment no hi ha constància que cap treballador haja resultat contagiat, segons ha informat el sindicat Acaip.

Aquest dilluns es va notificar un altre macrobrot en un centre penitenciari valencià, en aquesta ocasió a la presó de Fontcalent amb almenys 121 contagis.

També et pot interessar

stats