El brot de la presó de Fontcalent creix fins als 121 contagis i afecta tres mòduls

Els treballadors dels centre penitenciari denuncien que el retard en el cribratge ha fet augmentar els positius 

Accés al Centre Penitenciari de Fontcalent.
Punt d'accés al Centre Penitenciari de Fontcalent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un total de 121 reclusos de diferents mòduls de la presó de Fontcalent estan contagiats de coronavirus. És el balanç del brot identificat fa uns dies en aquest centre penitenciari, després d’haver fet 201 proves diagnòstiques entre els reclusos. 

D'aquesta manera, encara que la majoria de casos confirmats són "lleus i asimptomàtics", les instal·lacions seguiran en "quarantena preventiva" fins que les autoritats sanitàries ho determinen, segons han informat fonts d'Institucions Penitenciàries.

Asseguren que els presos estan "treballant en grups bambolla" i que està "tot sota control mèdic". "La gran majoria són casos lleus o asimptomàtics, estem duent a terme els protocols perquè la gent no emmalaltisca més", han subratllat les mateixes fonts.

L'associació professional de treballadors dels centres penitenciaris El teu Abandó em Pot Matar ha qualificat la situació de la presó de Fontcalent com "un dels casos més greus que han tingut lloc a les presons espanyoles", segons ha manifestat en un comunicat. L'associació culpa "directament" de la "deixadesa", una vegada més, Institucions Penitenciàries, per "la tardança a fer les tasques de cribratge dels residents en els dos departaments confinats".

"La falta greu de personal sanitari que pateix des de fa anys el centre va fer que les PCR les realitzaren professionals de la sanitat autonòmica valenciana deu dies després de la detecció dels primers casos", han indicat.

També et pot interessar

stats