El brot del virus del Nil a Sevilla suma ja 49 afectats i tres morts

La Junta d’Andalusia acusa el govern espanyol de conéixer l’existència del brot des del 10 de juny.

El brot del virus del Nil a Sevilla suma ja 49 afectats i tres morts
El brot del virus del Nil a Sevilla suma ja 49 afectats i tres morts

El nombre de persones afectades pel virus del Nil a la província de Sevilla ha pujat de 47 a 49 l'últim dia i els hospitalitzats es mantenen en 14, mentre que els que estan a l'UCI baixen de sis a cinc, segons les dades de la Conselleria de Salut. Dels 49 afectats, el nombre de mostres positives de febre del Nil és de 30 i els casos confirmats són 19. Aquest brot, el major conegut a Espanya, ha causat tres morts, l'últim aquest divendres, un home de 70 anys. Les altres dues persones mortes són una dona de 85 anys i un home de 77 anys.

Les veus expertes consideren que aquest és el major brot de virus del Nil, que ja afecta dotze municipis de Sevilla, per l'augment en un 30% dels mosquits dels aiguamolls del Parc Nacional de Doñana i del riu Guadalquivir.

En aquesta línia, i pel que fa a la Comunitat Valenciana, Santiago Mas Coma, expert de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en medicina tropical, afirma que l'afectació d'aquest mosquit és “molt improbable”.

La Junta d'Andalusia ha denunciat que el govern estatal coneixia almenys des del 10 de juny passat l’existència d’aquest brot de febre del Nil originat per la picada de mosquits.

El Centre Nacional de Microbiologia, però, ha negat aquesta informació i ha detallat que el 10 de juny van començar la recol·lecció de mosquits a les províncies de Sevilla i Huelva "dins d'un projecte d'investigació que fa anys que està en curs i la finalitat del qual no és el control específic del virus del Nil".

També et pot interessar

stats