Els britànics s’afanyen a regularitzar la seua situació a la Comunitat Valenciana

Els supermercats que venen productes del Regne Unit comencen a trobar a faltar alguns aliments pels problemes burocràtics de l’exportació.

VÍDEO | Els britànics s’afanyen a regularitzar la seua situació a la Comunitat Valenciana

Les conseqüències del Brexit ja es noten entre els 80.000 britànics que viuen a les comarques del sud. Comencen a veure’s afectats pels tràmits burocràtics que encara han de regularitzar i que, en ocasions, fins i tot repercuteixen en el proveïment d'aliments provinents del Regne Unit.

Al Racó de l'Oix de Benidorm (Marina Baixa) els supermercats de venda de productes originaris del Regne Unit han tingut els últims dies problemes d'abastiment, perquè alguns camions que pretenien eixir de terres britàniques carregats amb mercaderia no han pogut arribar a la seua destinació per problemes burocràtics, com explicava a À Punt Notícies, Julie, encarregada d’un supermercat d’aquest tipus a Benidorm.

Finalment, les prestatgeries s'han pogut omplir amb articles carnis i lactis d'Irlanda, país culturalment similar però pertanyent a la Unió Europea, i productes frescos locals, com ara fruita i verdura que, sorprenentment, no s'oferia en aquests establiments i que ara han causat bona acceptació entre la clientela britànica de la Marina Baixa.

La situació es complica, en canvi, per als que no han fet els deures. Vora 80.000 britànics resideixen a les comarques del sud. D’ells, 70.000 estan ja empadronats, el primer pas per a regularitzar la seua situació a Espanya.

“Demostrar que no eres una càrrega per a l’estat espanyol”

Dory en explica que va començar a juny a fer papers: “És fonamental demostrar que no eres una càrrega per a l'estat espanyol, que ingresse més de 3.000 euros mensuals o ingresses la pensió a Espanya”, argumentava.

Als càmpings de la Marina Baixa viu molta població britànica a l'hivern que, si no ho té tot en regla, se n'haurà d'anar a abril, com indica Michel Baker, periodista britànica a Espanya: “Si no són residents, que la majoria no ho són, el 31 de març com a molt tard hauran d’haver eixit d’Espanya”, advertia. Per aquesta raó, molts d’ells s’afanyen a regularitzar la seua situació abans d’aquesta data, però en molts casos els protocols per a la prevenció de contagis de coronavirus es converteixen en els principals obstacles.

També et pot interessar

stats