Bravo es reuneix amb els ajuntaments afectats per les pluges de l'última DANA

El ple del Consell aprovarà divendres un decret d'ajudes per a reparar els danys provocats per les fortes tempestes

Agents de la Policia Local d'Aldaia treballen a una zona afectada per la pluja
Agents de la Policia Local d'Aldaia treballen en una zona afectada per la pluja / À Punt NTC

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, es reuneix aquest dimarts amb els ajuntaments afectats per les últimes pluges. La reunió tindrà lloc al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

El ple del Consell aprovarà divendres un decret d'ajudes per a reparar els danys provocats per les fortes tempestes del cap de setmana. Així ho va avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, dilluns en la inauguració de la cimera de l'Aliança Valenciana contra la Inflació.

Cal recordar que ja són cinc els municipis que han anunciat que sol·licitaran la declaració de zona catastròfica per l'últim episodi de fortes tempestes que va viure la Comunitat Valenciana entre divendres i dissabte passat. Tres més, de moment, han deixat clar que estudien la possibilitat.

El camp també ha sigut, com sol passar, un altre afectat per les inclemències meteorològiques. I tot i que la Unió Llauradora ha defensat que en general l'aigua ha beneficiat al camp, en punts concrets ha fet malbé infraestructures agràries i algunes collites. Els danys afecten 1.300 hectàrees de cultiu, segons la Unió de Llauradors. AVA ha estimat les pèrdues en quinze milions d'euros.

També et pot interessar

stats