Bravo demana comparéixer a les Corts per l'incendi de Venta del Moro

La petició ha arribat després que el PP i Cs hagen reclamat que tant ella com la consellera d'Emergència Climàtica, Mireia Mollà, donen explicacions

La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, a Les Corts en una imatge d'arxiu
La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, a Les Corts en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha sol·licitat la seua compareixença en la comissió de justícia de les Corts per a informar sobre les actuacions dutes a terme per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) en l'incendi forestal de Venta del Moro (Plana d’Utiel-Requena), on el foc ha afectat ja 1.300 hectàrees i posa en perill el paratge de les Gorges del Cabriol.

Aquesta petició s'ha registrat després que grups de l'oposició hagen reclamat tant a Bravo com a la consellera d'Emergència Climàtica, Mireia Mollà, que donen explicacions per la gestió de l'incendi declarat el diumenge a la vesprada. El Partit Popular ha advertit que "pareix que les unitats de bombers forestals no estaven dotades al cent per cent" i Ciutadans ha exigit "responsabilitat política" i més prevenció.

En una visita al lloc de comandament avançat aquest dimarts, Bravo ha explicat que l'extinció se centren fonamentalment a evitar l'avanç de les flames en un incendi "de gran complexitat" per l'orografia, ja que la zona de perímetre és de quaranta quilòmetres, amb molta massa forestal i barranc.

En el dispositiu participen bombers provincials i autonòmics amb suport de personal de Castella-la Manxa, fins a 237 membres de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i trenta mitjans aeris entre els propis, els de Castella-la Manxa i els facilitats per l'Estat.

També et pot interessar

stats