El bou embolat torna a les pedanies de València, després de set anys

Carpesa acull aquest acte taurí després de revocar la prohibició el nou consistori 

El reglament també estableix la prohibició de maltractar l'animal, però enguany, diversos animals han mort per colps de calor o mentre eren embolats
Imatge d'arxiu d'un bou embolat / À Punt NTC / À Punt
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de setembre 2023 - 07:30 Actualitzat: 16 de setembre 2023 - 08:01

Carpesa és la primera pedania de València a reprendre la celebració del bou embolat, que va quedar prohibida ara fa set anys per l’anterior govern de la ciutat. La revocació d’aquest acord arriba amb el canvi de color de l'Ajuntament, que ara dirigeix el Partit Popular. 

Així, de manera consensuada amb l’Ajuntament, la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana ha decidit retirar el recurs contenciós administratiu que havia interposat contra l'orde dictada el 2016 per l’executiu encapçalat per Joan Ribó.

La resolució que anul·la l'orde de l’anterior govern municipal va aprovar-se a principis de mes i es basa en un informe dels serveis jurídics i del secretari del consistori. El text subratlla que existeix un decret de la Generalitat que autoritza els actes, per la qual cosa les mateixes fonts argumenten que la celebració d'aquests actes és "absolutament legal".També s'assenyala en la resolució que l'acord de l'anterior govern municipal "no està contemplat pel decret de la Generalitat", ja que les peticions que formulen l'organitzador o promotor dels actes taurins tradicionals s'han de resoldre "de manera individualitzada i no de manera genèrica".

Altres pedanies també programaran aquesta mena d’activitats. Així, la penya taurina Ferrage de Borbotó ha anunciat que els dies 7, 14 i 21 d’octubre “tornem a embolar”. Per la seua part, la penya L'Esquellot de Benifaraig ha obert el termini per a apuntar-se i ja prepara la temporada 2023-2024.

També et pot interessar

stats