Els bombers voluntaris valencians emprenen el camí de tornada des de Líbia

Tots els equips de rescat espanyols s'han retirat de la ciutat de Derna perquè ja "és impossible trobar ningú amb vida"

Membre del Grup Especial de Rescat (GER) a Derna, Líbia
Membre del Grup Especial de Rescat (GER) a Derna, Líbia / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Vora una trentena de voluntaris valencians experts en emergències tornen aquest diumenge de Líbia després de quatre dies intentant trobar supervivents a la ciutat de Derna després de les inundacions provocades pel cicló Daniel.

Segons l'última publicació de la Mitja Lluna Roja, les morts ja superen les 11.000 i calculen que hi ha vora 20.000 persones desaparegudes, 2.000 de les quals podrien haver acabat arrossegades a la mar. Altres fonts oficials com l'alcalde de Derna, la ciutat de l'est de Líbia que diumenge va patir com cap altra les conseqüències de les inundacions, anticipen que el nombre de morts podria arribar als 20.000.

Teo Javayoles, director de l'ONG valenciana Bombers pel Món, ha explicat a À Punt Notícies que no han pogut trobar cap víctima supervivent perquè "la devastació ha sigut molt gran". És per això que tots els grups de rescat espanyols han donat per acabades les recerques, atés que ja "és impossible trobar ningú amb vida".

Javaloyes ha remarcat que "l'aigua ho ha arrasat pràcticament tot" i que ara el que es necessita són equips de maquinària pesant per a traure els morts.

També et pot interessar

stats