Continuen els esforços dels bombers valencians a Líbia per a buscar supervivents

Vora una trentena de voluntaris valencians experts en emergències treballen al país africà, on el balanç de morts ja supera els 11.000

Imatge de les tasques dels voluntaris valencians a Líbia
Imatge de les tasques dels voluntaris valencians a Líbia / Consorci de Bombers de València
15 de setembre 2023 - 13:45

La xifra de víctimes pel pas del cicló Daniel per Líbia no deixa d'augmentar. Segons l'última publicació de la Mitja Lluna Roja, les morts ja superen les 11.000 i calculen que hi ha vora 20.000 persones desaparegudes, 2.000 de les quals podrien haver acabat arrossegades a la mar. Altres fonts oficials com l'alcalde de Derna, la ciutat més afectada, anticipen que el nombre de morts podria arribar als 20.000.

Líbia no pot assumir les tasques de cerca de víctimes i recuperació després de la tragèdia i va fer un crit d'auxili demanant l'ajuda internacional. Vora una trentena de voluntaris valencians experts en emergències es desplaçaren aquest dimecres cap a la zona més afectada i intenten trobar supervivents dies després de les inundacions. Els equips dels consorcis provincials de bombers de València i Alacant i altres experts en rescats en edificis i estructures assolats van recuperar en l'última jornada 15 cossos entre els enderrocs, però no van poder recuperar cap supervivent. Les condicions de treball i logística són molt complexes i el pas dels dies no juga a favor del rescat de supervivents.

/ Consorci de Bombers de València
Voluntaris valencians a Líbia
Voluntaris valencians a Líbia / Consorci de Bombers d'Alacant
Voluntaris valencians a Líbia
Voluntaris valencians a Líbia / Consorci de Bombers d'Alacant
Voluntaris valencians a Líbia
Voluntaris valencians a Líbia / Consorci de Bombers d'Alacant

També et pot interessar

stats