Bombers de València viatgen amb material a Ucraïna i recolliran 24 refugiats

La iniciativa de l'ONG Bombers pel Món naix d'un bomber de l'Ajuntament de València la dona del qual és de Kíiv i fa un temps que viu a Espanya

Expedició de l'ONG Bomber pel Món
Expedició de l'ONG Bombers pel Món / Europa Press

L'ONG Bombers pel Món ix aquest dimarts d'expedició solidària cap a la ciutat polonesa de Przemysl, a la frontera amb Ucraïna, amb material per a bombers de Kíiv i medicaments per als afectats per la guerra. Quan tornen transportaran una vintena de refugiats a un poble de Zamora i a València.

Aquesta iniciativa naix d'un bomber de l'Ajuntament de València, la dona del qual és de Kíiv i fa un temps que viu a Espanya. Una vegada a la frontera, un contacte de l'organització carregarà el material en una furgoneta per a portar-lo fins a la zona assetjada.

La comitiva està integrada per set bombers, cinc bombers forestals i dues infermeres de l'Hospital La Fe. Fins a Polònia viatgen sis furgonetes i entre el material hi ha tant equipament de bombers com lliteres i taules de rescat.

De retorn a Espanya, els bombers preveuen traslladar a Espanya 24 dones i xiquets ucraïnesos. 20 d'ells seran acollits en un poble de Zamora, en una acció coordinada per l'ONG Bombers Acció Nord, on els donaran treball fins al final del conflicte. I els altres quatre es quedaran a València i a Torrent.

Es pot col·laborar a través del compte d'Ibercaja ES70 2085 8042 4603 3020 5940, amb el concepte Ajuda Ucraïna.

També et pot interessar

stats