Els bombers de València es manifesten per a reclamar un augment de la plantilla

Asseguren que, malgrat les noves incorporacions, no hi ha suficient personal, el que suposa “un perill per a ciutadans i professionals”.

Plantilla de bombers de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu
Plantilla de bombers de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu / Europa Press
28 de novembre 2019 - 07:30

Una plantilla “sota mínims” i una mancança de personal que arrosseguen “des de fa anys”. Són alguns dels motius pels quals els bombers de l'Ajuntament de València es manifestaran aquest dijous entre el Parc Central de Bombers i el consistori. La protesta, secundada per tots els sindicats amb representació en el col·lectiu, vol manifestar al carrer la “greu” situació que viuen els bombers de la ciutat i que no quedaran resoltes amb les pròximes incorporacions de personal.

En aquest sentit, els bombers han advertit que “la plantilla continuarà sota mínims, amb el perill que això comporta per als ciutadans i els components del cos". També alerten d'una minva de drets laborals en formació, llicències o permisos dels bombers.

Els sindicats exigeixen a l'Ajuntament de València que incloga noves places de bombers en la pròxima oferta pública d'ocupació i la convocatòria "immediata" d'oposicions per a cobrir aquests llocs. La demanda dels bombers va més enllà, donat que consideren que la incorporació de professionals a la plantilla hauria de continuar també en el 2020, 2021 i 2022 per a cobrir les vacants contemplades de l'actual relació de llocs de treball.

També et pot interessar

stats