Els bombers s’especialitzen en el rescat d'animals per l’augment dels casos

Els casos d’animals perduts, desorientats i ferits són cada vegada més freqüents

Els bombers s’especialitzen en rescat animal per l’augment dels casos / À Punt NTC

Des que ha començat l'any els bombers de la Diputació d'Alacant han rescatat 44 animals salvatges. Es trobaven perduts, desorientats i moltes vegades ferits, com el cas de la balena que va quedar enganxada entre xarxes de pesca a Mallorca i que va acabar morint a la platja de Tavernes. 

Els casos d’animals desorientats i ferits són cada vegada més freqüents. Un equip d’À Punt NTC ha estat amb els bombers de la Diputació d'Alacant, que aquest dilluns aprenen a Mundomar com actuar en una d’aquestes situacions. 

En el cas dels dofins, per exemple, la manera més segura d'agafar-lo és subjectar-lo per darrere, en cas que necessite un trasllat. Si aquest animal queda encallat, el més segur és telefonar al 112 perquè els experts arriben a tractar-lo. Únicament s’ha d’evitar que es deshidrate i no arrossegar-lo mai. 

En un any han rescatat més de 300 animals, 44 dels quals salvatges, i cada any n'hi ha més. Entre els animals rescatats hi ha aus, serps, seglars, porcs o rucs. 

A més, els bombers també podran actuar amb animals marins. Poden passar hores des que es localitza un d’aquests exemplars desorientats, acostant-se massa a la platja, fins que finalment arriben els especialistes dels centres de rescat. “Vam entendre que la millor opció és que hi haguera un grup, com són els bombers, que delimitara la zona i oferir els primers auxilis”, ha assegurat Raül Mérida, president de la Fundació per a Protecció Animal. 

També et pot interessar

stats