Els bombers rescaten dos excursionistes a Confrides i una tercera per una caiguda de la bicicleta a Orgègia

Amb aquestes són huit els operatius de rescat en dos dies

Huit operatius de rescat en dos dies / À Punt NTC

El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha rescatat aquest dimecres dos excursionistes que s’havien perdut a la ruta dels Gorgs de Confrides (Marina Baixa) i un altre que ha caigut de la bicicleta quan circulava per les llomes d'Orgègia, a l'Alacantí. Ja són cinc els operatius de rescat en dos dies.

El primer rescat d'aquest dimecres ha sigut al voltant de les 13.00 hores, quan s'ha mobilitzat un helicòpter del Consorci per a rescatar un home amb una possible fractura a la zona d'Orgègia, al terme municipal d'Alacant, segons ha indicat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat en el seu compte de Twitter. L'afectat ha sigut un home, de 63 anys, que ha caigut de la bicicleta mentre estava de ruta i no podia eixir d'on estava. Després d'una intervenció d'unes dues hores, l'helicòpter l'ha portat al parc de Sant Vicent, des d'on l'han traslladat a un centre hospitalari.

L'altre rescat ha tingut lloc poc abans de les 15.00 hores, quan un helicòpter s'ha desplaçat a la ruta dels Gorgs de Confrides per a atendre dos excursionistes extraviats. Els senderistes s'han desorientat, s'han perdut i no sabien tornar per la ruta, però no han requerit atenció sanitària, després d'un treball dels bombers que ha durat més d'una hora.

Amb aquestes dues intervencions són huit els rescats que ha fet el Consorci des d'aquest dimarts, quan els bombers han rescatat, en dos operatius diferents, dos excursionistes al penyal d'Ifac, a Calp, per un colp de calor, i al barranc de l'Infern, a la Vall de Laguar, per desorientació.

Així mateix, aquest dimecres de matinada han rescatat dos germans escaladors esportius al penyal d'Ifac, a dos llargs de fer cim, davant de la impossibilitat de continuar per la caiguda de la nit.

També et pot interessar

stats