Catorze persones resulten ferides per l'incendi, entre elles sis bombers

Unitats de crítics i cremats dels hospitals de València es coordinen per l'incendi

Un bomber bota des de l'edifici en flames
Un bomber bota des de l'edifici en flames
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de febrer 2024 - 19:05 Actualitzat: 22 de febrer 2024 - 22:18

L'incendi declarat al voltant de les 5 i mitja d'aquest dijous de vesprada en un cinqué pis d'un edifici d'habitatges al barri de Campanar de València ha afectat totalment l'immoble i s'ha propagat a un altre annex. Els bombers encara intenten rescatar veïns des dels balcons. Ara per ara, el CICU ha detallat que catorze persones han necessitat assistència mèdica, entre les quals hi ha sis bombers.

Entre els ferits, nou són homes, de 25 a 57 anys; quatre són dones entre 27 i 81 anys; i hi ha un menor de 7 anys. A excepció de dues dones, a qui els han donat l'alta in situ, a la resta les han traslladades a diversos centres hospitalaris de la capital.

Els bombers rescaten la parella atrapada en un dels balcons de l'edifici

Els bombers han pogut rescatar la parella que s'havia refugiat al balcó d'un habitatge de l'edifici de València devorat per les flames. Això ha fet aplaudir la gent que estava als voltants de la zona.

Són un home i una dona que esperaven ser rescatats des del balcó mentre al voltant avançaven les flames i el fum. Després de rescatar-los en una grua de bombers, ja al carrer els han atés els mitjans sanitaris. En aparença no presenten lesions greus.

Per la seua part, les unitats de crítics i de cremats dels hospitals de València s'estan coordinant després de l'incendi declarat aquesta vesprada en un edifici de Campanar, descontrolat i del qual de moment es desconeix si hi ha hagut víctimes. Fonts de la Conselleria de Sanitat han indicat a EFE que el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, s'està desplaçant al Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) per a seguir l'evolució del treball dels equips sanitaris.

De moment, s'estan coordinant les unitats de crítics i cremats dels hospitals La Fe, Clínic, Doctor Peset i Arnau de Vilanova, segons les fonts.

A més, el CICU ha mobilitzat al lloc un hospital de campanya, un vehicle de moltes víctimes, una unitat de suport i coordinació, tres unitats del SAMU, dos de de Suport Vital Bàsic (SVB) i una ambulància convencional.

A la zona hi ha desplegades nombroses dotacions de bombers i ambulàncies, sense que fins ara hi haja dades sobre víctimes.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) Situació 0 davant de l'incendi i ha demanat als ciutadans no acostar-se al lloc ni a zones adjacents, ja que pot resultar perillós i per a facilitar el treball dels equips d'extinció.

Instal·len un hospital de campanya 

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències ha informat de la instal·lació d'un hospital de campanya al costat del doble edifici afectat per l’incendi, que continua sense control i sense que, de moment, se sàpia si hi ha víctimes.

Els bombers continuen intentant controlar les flames i rescatar alguns veïns des dels balcons de l'edifici annex al qual s'han propagat les flames. 

Els bombers rescaten la parella atrapada en un dels balcons de l'edifici.

També et pot interessar

stats