Bombers Forestals anuncien quatre dies més de vaga

Reclamen estabilitat laboral i protesten perquè consideren que treballen en una situació de frau de llei

Protesta dels bombers forestals davant de la conselleria de Justicia
Protesta dels bombers forestals davant de la Conselleria de Justícia / EuropaPress

Representants dels Bombers Forestals han mantingut aquest dilluns reunions amb Compromís i Ciutadans en la seua tercera jornada de vaga per a reclamar una estabilitat laboral i protestar per una situació que consideren "en frau de llei" en la conversió de contractes, i han aprofitat per a anunciar quatre dies de vaga per al mes d'agost.

Miguel Ferriz, portaveu de Bombers en Frau de Llei, ha explicat que no acceptaran el concurs oposició i que no entenen les raons per les quals el personal de Divalterra o sanitaris de la Ribera passaran a ser personal laboral a extingir i ells no poden, al mateix temps que ha afirmat que Compromís els ha comentat que "pot haver-hi vies per a solucionar el tema".

Els bombers forestals, convocats pels sindicats CGT, SPPLB, STAS, UGT i el col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei, han mantingut aquest dilluns la tercera jornada de vaga del mes de juliol, després que en acabar la reunió del passat dimarts amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, "tot" continuara "igual" i mantingueren la convocatòria de vaga per a aquest dilluns.

Ferran Edo, membre de comité de vaga del CGT PV, ha afirmat que la Generalitat té "marge de maniobra" per a aconseguir que AVSRE (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant Emergències) els incloga com a personal laboral "a extingir", la qual cosa suposaria la fi dels contractes precaris i la garantia del lloc fins a la jubilació de cada treballador, i realitzar concursos de mèrits.

Edo també ha indicat que han demostrat mèrits i capacitat suficients i que la conversió dels seus contractes hauria de ser més fàcil, al mateix temps que ha assegurat que no hi ha voluntat política i que hi haurà més jornades de vaga a l'agost si no hi ha canvis importants per part de la Conselleria.

Falta de marc legal

Fonts de la Conselleria de Justícia han indicat que aquest és un problema heretat de la subrogació d'abril de 2019 i que el major problema és que no existeix un marc legal per a transformar als treballadors en funcionaris, ja que no s'ha creat eixa legislació.

Insisteixen que en la Conselleria s'ha creat una comissió d'estudi i que a més de que el diàleg "és constant", i que hi ha una "voluntat de solució".

També incideixen en què la taxa de reposició està ara mateix en el 19% amb 132 treballadors, mentre que a l'abril de 2019 era d'un 31% amb 713, i asseguren que en la reunió que va mantindre la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, amb representants sindicals se'ls va proposar un pla d'estabilització per als treballadors d'aquesta empresa.

També et pot interessar

stats