Els bombers de Castelló multipliquen per tres els rescats de muntanya

Han fet 40 serveis des que començà l'estiu davant dels 15 en el mateix període de l'any passat.

Els bombers ja han fet 40 rescats de muntanya en el que va d'estiu
Els bombers ja han fet 40 rescats de muntanya en el que va d'estiu / @SIAB_Castellon (Twitter)

El grup de rescat de muntanya del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha fet quasi tres vegades més serveis durant aquest estiu atípic pel coronavirus, en què moltes persones han decidit passar les vacances gaudint de destinacions de l'interior de les comarques del nord. Entre l'1 de juny i el 27 d'agost, han fet un total de 40 rescats el que contrasta amb els 15 que van assumir durant el mateix període de l'any passat.

El cap de la unitat de rescats del CPBC, Javier Botet, considera que la major afluència d'excursionistes estaria darrere d'aquest augment en els rescats. Sobretot, explica, perquè molts turistes han preferit acostar-se a paratges que tenen molt prop, com les agulles de Santa Àgueda, a Benicàssim, o barrancs, gorgs o altres indrets naturals. Moltes vegades es tracta d'excursionistes que es perden o s'accidenten per no preparar bé l'eixida.

Entre els consells de prevenció dels bombers, destaca conéixer la previsió de l'oratge, avisar família i amics d'on s'anirà i, sobretot, usar el sentit comú. JuanFran Leal, del grup de rescat de muntanya, recorda que és fonamental telefonar al 012, facilitar la geolocalització de l'indret on s'està i no moure's d'allí per a facilitar el treball de l'equip de rescat.

Segons dades facilitades pel consorci, la Plana Alta és la comarca que concentra la major part dels rescats de muntanya, amb 12, seguida de les zones de l'Espadà-Millars i la Plana Baixa, amb 6 intervencions en cadascun dels dos casos. A l'Alt Palància se n'han fet 4, igual que al Maestrat-Alcalatén. Als Ports i l'Alcalatén hi ha hagut 3 rescats i el Baix Maestrat, amb 2, tanca la llista.

També et pot interessar

stats