Què és el ‘body neutrality’ i per què està de moda?

Aquest moviment, a diferència d’altres, planteja abraçar la neutralitat cap al cos i el físic.

El moviment promulga no amar obligatòriament el cos, sinó simplement acceptar-lo de forma neutral
El moviment promulga no amar obligatòriament el cos, sinó simplement acceptar-lo de forma neutral / À Punt NTC

Jameela Jamil, actriu britànica reconeguda per la sèrie The Good Place, és una de les principals defensores del moviment “body neutrality”, un terme que s’ha anat fent més i més popular. Però què vol dir exactament? I què defensa? Segons Jamil, la indiferència cap al cos, és a dir, el fet de no pensar en el físic (més allà d’acceptar-lo o no) i veure’l com una cosa neutra, acceptant el que és però sense l’obligació d’amar-lo.

Així, i a diferència d’altres moviments com el “body positive”, que pretén que les persones vulguen els seus cossos independentment de la seua normativitat, aquest corrent defensa la indiferència i la neutralitat. De fet, Jamil, que s’ha mostrat en reiterades ocasions en contra dels estereotips i cànons de bellesa, ha reconegut en diferents entrevistes que tracta directament de no pensar en el seu cos en aquests termes i, per això, només es mira davant de l’espill al matí i a la nit.

Per tot això, el “body neutrality” està guanyant adeptes. El moviment que promulga no amar obligatòriament el cos, sinó simplement acceptar-lo de forma neutral, ja compta amb defensors també com la cantant Taylor Swift o, en l’àmbit espanyol, la presentadora Tania Llasera.

“El temps que passe amant o odiant el meu cos és temps que dedique a pensar en el que el patriarcat vol que pense. Estic decidida a deixar de negociar amb la meua aparença”, va expressar Jameela Jamil en una entrevista per a Vogue el febrer passat. Aquest cap de setmana, amb els ulls posats en el pròxim dilluns, 8 de març i Dia Internacional de les Dones, les seues reivindicacions semblen més necessàries que mai.

També et pot interessar

stats