El Bisbat diu que busca una solució a l’església de Finestrat, tancada des de fa dos anys

L’alcalde Juanfran Pérez ha advertit que elevarà al ple una moció per a declarar la ruïna del temple

Interior i exterior de l'església de Sant Bartomeu, a Finestrat
Interior i exterior de l'església de Sant Bartomeu, a Finestrat / Ajuntament de Finestrat

El Bisbat d'Oriola-Alacant ha assegurat este dimecres que treballa per a donar una “ràpida solució” a la situació de l'església parroquial de Sant Bartomeu de Finestrat, que fa dos anys que està en obres i tancada al públic. Després que l'Ajuntament revelara que es proposa declarar la ruïna de l'edifici pel fet que fa dos anys que està tancat al públic en unes obres que no avancen i malgrat que els veïns “no poden esperar més”, el Bisbat ha informat que desitja que “puga obrir-se de nou al culte”.

Diuen que des del Bisbat i des de la parròquia de Sant Bartomeu s'han adoptat les mesures necessàries per a continuar prestant “sense cap interrupció” l'atenció pastoral a la feligresia. A més, la Diòcesi agraeix públicament al rector de Finestrat “el seu extraordinari esforç i dedicació”.

Dimarts, l'alcalde de Finestrat (Marina Baixa), el popular Juanfran Pérez, va assegurar que considerava “tremendament indignant” tindre l'església parroquial de Sant Bartomeu tancada dos anys i que el Bisbat d'Oriola no només no acabe les obres del temple sinó que no conteste els requisits del consistori.

L'assumpte es remunta dos anys arrere, quan una empresa contractada pel Bisbat d'Oriola-Alacant va iniciar les obres de rehabilitació de la cúpula i el sostre del temple. No obstant això, les pluges de les primeres setmanes de maig del 2022 van provocar diversos afonaments de part del sostre i de la volta i, des de llavors, l'obra està paralitzada i l'església, tancada. 

També et pot interessar

stats