Finestrat declararà en ruïna l’església, tancada des de fa dos anys per la inacció del Bisbat

L’Ajuntament diu que si la diòcesi no actua, ho assumirà el consistori, a càrrec dels seus comptes

Interior i exterior de l'església de Sant Bartomeu, a Finestrat
Interior i exterior de l'església de Sant Bartomeu, a Finestrat / Ajuntament de Finestrat

L'Ajuntament de Finestrat declararà la ruïna de l'edifici de l'església parroquial de Sant Bartomeu, que fa dos anys que està tancat al públic i en obres a causa del que considera la inacció del Bisbat d'Oriola-Alacant. Per a l'alcalde de Finestrat, el popular Juanfran Pérez, el veïnat “no pot esperar més davant de la falta de resposta del bisbat” pel que elevarà al ple una moció per a declarar la ruïna de l'edifici i “si el bisbat no ho fa, ho assumirà el consistori, a càrrec dels seus comptes”.

Pérez considera “tremendament indignant” tindre l'església parroquial de Sant Bartomeu tancada dos anys i que el Bisbat d'Oriola no només no acabe les obres del temple, sinó que no conteste els requisits del consistori.

“Portem més de dos anys amb l'església tancada perquè el bisbat no fa unes obres de rehabilitació d'un edifici que és de la seua propietat. En tot este temps des de l'Ajuntament hem buscat fórmules de col·laboració com iniciar treballs aportant el 90% de les obres, intentar signar convenis de col·laboració econòmica i fins i tot proposar que ens cedisquen la titularitat de l'immoble per a assumir des del consistori el 100% de la rehabilitació”, ha lamentat l'alcalde.

L'alcalde ha avançat que en els pròxims dies l'ajuntament instarà a declarar la ruïna de l'edifici. “Donarem un termini al bisbat perquè execute les obres. Si no ho fa, les farà l'ajuntament a cost del mateix bisbat”, ha avisat. 

L'assumpte es remunta dos anys arrere quan una empresa contractada pel Bisbat d'Oriola-Alacant va iniciar les obres de rehabilitació de la cúpula i el sostre del temple. No obstant això, les pluges de les primeres setmanes de maig del 2022 van provocar diversos esfondraments de part del sostre i de la volta i des de llavors l'obra està paralitzada i l'església tancada. Un portaveu del bisbat ha sigut consultat per l’agència de notícies EFE encara que de moment ha declinat oferir la versió de la diòcesi.

També et pot interessar

stats