Bioparc València incorpora al ramat d'elefants a Tooth, un mascle de 31 anys que ve dels Països Baixos

El grup format per sis femelles es completa ara amb l'arribada d'este impressionant mascle de cinc tones de pes que ja es troba a la vista del públic als recintes exteriors del parc

Tooh, el nou elefant del Bioparc
Tooth, el nou elefant del Bioparc / Europa Press

Bioparc València ha incorporat al ramat d'elefants Tooth, un mascle africà de 31 anys procedent de Ouwehand's Dierenpark en Rhenen (Països Baixos).

El parc zoològic de València s'ha convertit en un centre de referència per a la preservació de l'elefant de sabana (Loxodonta africana) amb una "forta implicació" en els programes internacionals de reproducció controlada.

Uns programes que han donat els seus fruits amb els primers naixements: Makena a la fi del 2022 i Malik el mes de març passat.

El ramat format per sis femelles es completa ara amb l'arribada de Tooth, un impressionant mascle de 31 anys que ja es troba a la vista del públic en els recintes exteriors del parc.

Els trasllats d'estos immensos animals comporten una complicada operació i la coordinació d'especialistes de diferents disciplines. En esta ocasió, una de les persones de l'equip de cuidat animal de Bioparc es va desplaçar fins a Rhenen per a conéixer de primera mà els protocols i atencions del personal del Ouwehand's Dierenpark.

Un trajecte de 2.000 km per carretera

De la mateixa manera, especialistes dels dos parcs han realitzat el trajecte de prop de 2.000 km per carretera amb el comboi especialitzat per a garantir en tot moment el benestar de Tooth.

Esta actuació ha sigut "molt beneficiosa" en tot el procés per a la "ràpida i excel·lent aclimatació. A l'arribada a la capital del Túria va començar la complicada descàrrega que, en tractar-se d'un animal de més de 5.000 kg de pes, requeria una grua de gran tonatge.

Posteriorment, va començar el reconeixement dels recintes interiors especialment preparats per al seu confort i també la zona tècnica a l'aire lliure.

La primera trobada amb el ramat igualment era un dels moments més esperats, perquè la presència havia despertat gran curiositat entre les femelles. Encara sense tracte directe, ja han pogut tindre contacte visual i s'han "conegut" mitjançant les trompes.

Des de Bioparc han recordat la "rellevància" dels projectes de preservació de la biodiversitat. "És vital mantindre una suficient variabilitat genètica que assegure la supervivència de l'espècie i això només és possible aconseguir-ho abordant el problema amb una visió global i participativa de tots els parcs i entitats involucrades", han apuntat.

Els elefants es troben en una situació d'alarmant vulnerabilitat per la pèrdua d'hàbitat i la caça furtiva. Les dades científiques alerten d'una pèrdua del 95% de la seua població en poc més de segle, la qual cosa ha motivat que la Llista Roja de la UICN incremente el seu estatus de perill d'extinció.

També et pot interessar

stats