La cria d'elefant nascuda al Bioparc és un mascle

És el segon elefant africà, en perill d’extinció, que naix a la Comunitat Valenciana

Les càmeres de vigilància del Bioparc capten el naixement d'un elefant

La cria d’elefant que va nàixer fa una setmana al Bioparc gaudeix ja del sol en companyia de la seua família. Fa una setmana, el Bioparc feia públic el naixement d’aquest mascle amb les imatges del part captades per les càmeres de vigilància. Segons el personal del parc, tot el sistema de càmeres desplegat era necessari per a garantir un seguiment no intrusiu i facilitar que el part es completara de manera natural.

L'arribada de l'estació primaveral, amb unes temperatures molt agradables i dies assolellats, estan propiciant que el personal de cura d'herbívors de Bioparc haja pogut avançar en el protocol de benestar de la mare i la cria. Mantenint la cautela necessària en un nounat, la criança natural està evolucionant de manera òptima i la cria es mostra molt activa, espavilada i segueix instintivament la mare.

El nouvingut és el segon de la seua espècie en nàixer a la Comunitat Valenciana. Un fet d'enorme rellevància tenint en compte la greu amenaça de desaparéixer a la qual s'enfronta l'animal terrestre més gran que existeix.

L'elefant de sabana (Loxodonta africana) està inclòs en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). La pèrdua d'hàbitat i la caça furtiva continuen delmant les poblacions d'aquest gegant i el món conservacionista va reaccionar per a tractar d'evitar la seua extinció. A més de les accions que es duen a terme en els llocs d'origen per a detindre aquesta desfeta, és necessari tractar de garantir-ne la supervivència a través de programes internacionals de cria controlada.

També et pot interessar

stats