BioNTech i Pfizer demanen autorització a l'EMA per a vacunar adolescents entre 12 i 15 anys

En els assajos de l'eficàcia de la vacuna va ser del 100% amb una "sòlida" resposta immunològica

Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna
Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna
30 d'abril 2021 - 14:26

Les farmacèutiques BioNTech i Pfizer han sol·licitat aquest divendres a l'Agència Europea de Medicaments (EMA) ampliar l'autorització de la seua vacuna contra la Covid-19 a adolescents entre 12 i 15 anys, segons han informar aquest divendres totes dues companyies.

En un comunicat conjunt expliquen que van provar en fase III la seua fórmula contra el coronavirus en 2.260 adolescents i que, com ja van anunciar a la fi de març, l'efectivitat de la vacuna va ser del 100% i amb una "sòlida" resposta immunològica. En les proves, agreguen, la vacuna va ser "ben tolerada en termes generals".

L'alemanya BioNTech i la nord-americana Pfizer indiquen així mateix en la nota que ja han fet un pas similar als Estats Units, on han demanat que s'adapte el seu actual permís d'emergència, i que pensen procedir de la mateixa forma en altres circumscripcions.

Aquest mateix dijous, el cofundador i president del laboratori BioNTech, Ugur Sahin, anuncià que, una vegada l'EMA n'aprove l'ús, els menors entre 12 i 15 anys podran començar a vacunar-se al mes de juny, i que els xiquets entre 6 mesos i 12 anys ho podran fer a partir del pròxim mes de setembre.

També et pot interessar

stats