Biden diu que Rússia hauria de ser expulsada del G20 per la invasió d'Ucraïna

El president esatatunidenc ha advertit que el seu govern respondrà si Rússia empra armes químiques a Ucraïna

Joe Biden durant la seua compareixença després del la seua reunió amb el Consell Europeu
Joe Biden durant la seua compareixença després del la seua reunió amb el Consell Europeu / Julien Warnand (Efe)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat aquest dijous que Rússia hauria de ser expulsada del G20 a causa de la seua invasió d'Ucraïna. Ho ha dit en una roda de premsa després de participar en les cimeres de l'OTAN i del G7 a Brussel·les.

Biden ha afegit que, si la resta de membres d'aquest grup no estan d'acord d'expulsar Rússia, almenys deurien permetre que Ucraïna participe també en les reunions d'aquest mecanisme multilateral. 

Seguint la intenció de aïllar Rússia i deixar el Kremlin sense suports, ha advertit al seu homòleg xinés, Xi Jinping, que posarà en "perill" els llaços amb Occident, especialment amb els EUA i amb la Unió Europea (UE), si ajuda Rússia amb la invasió d’Ucraïna.

Una advertència que concorda amb la intenció de l'OTAN d’instar el gegant asiàtic a implicar-se en la guerra d'Ucraïna per afavorir "un final pacífic del conflicte". Una informació filtrada per una alta funcionària estatunidenca citada per agències com Reuters, que ha estat present en la reunió a porta tancada entre el president dels Estats Units, Joe Biden, amb els membres de l'Aliança Atlàntica.

Resposta contra armes químiques

El president nord-americà ha aprofitat la compareixença per a advertir que el seu govern respondrà si Rússia empra armes químiques a Ucraïna. "Respondrem, respondrem si ell (Vladímir Putin) les usa, i la naturalesa d'aquesta resposta dependrà de la naturalesa de l'ús", ha assegurat. 

A més, Biden ha advertit que, si s'allarga el conflicte, l'escassetat d'aliments "serà real". "El preu de les sancions no caurà només sobre Rússia, sinó sobre molts països, incloent els països europeus i el nostre país també", ha apuntat. 

També et pot interessar

stats