Benissa paralitza durant un any la construcció d’un 'macroresort' en l’únic tram de platja verge

El projecte Patmore Resort preveu construir vora 50.000 metres quadrats en primera línia de mar 

L'últim pulmó verd de Benissa, junt amb la cala la Llobella, es veuria afectat amb la construcció del complex turístic
L'últim pulmó verd de Benissa, al costat de la cala de la Llobella, quedaria afectat amb la construcció del complex turístic / Agències

El ple de l’Ajuntament de Benissa, a la Marina Alta, ha decidit per unanimitat paralitzar durant un any la construcció d’un macroresort en l'únic tram de platja verge que queda al municipi. L’oposició i l’equip de govern, en mans del Partit Popular i Ciutadans de Benissa, han decidit per unanimitat que suspenen cautelarment el projecte Patmore Resort, una construcció de vora 50.000 metres quadrats en primera línia de mar.  

La promotora del projecte, Benissa Natura, havia fet un últim moviment en les darreres hores i havia intentat presentar per registre la sol·licitud de llicència. 

L’oposició i part del veïnat, que també ha acudit al ple d’aquest dimarts, s'havien mobilitzat per impedir l’obra. La plataforma Salvem la Llobella de Benissa havia convocat una manifestació dissabte per a mostrar que comportaria la construcció del macroresort turístic i la destrucció consegüent del paratge natural.

La construcció afectaria l'últim pulmó verd del litoral de Benissa
La construcció afectaria l'últim pulmó verd del litoral de Benissa / Institut Cartogràfic Valencià

Què preveia el projecte Patmore Resort?

El projecte Patmore Resort preveu construir un hotel i nou xalets de luxe en primera línia de mar i al costat de la zona verda de Fanadix, dissenyats per l'estudi de l'arquitecte Rafael De La-Hoz, que defensa que el projecte està "integrat en l'entorn".

La intervenció afectaria una parcel·la d’uns 45.000 metres quadrats que pertanyen actualment a una família noble emparentada amb la reialesa britànica, segons indica Salvem la Llobella, que amb aquesta operació vendria els terrenys a la promotora del projecte.

Projecte del complex hoteler Patmore Resort a Benissa
Projecte del complex hoteler Patmore Resort a Benissa / Patmore Resort

També et pot interessar

stats